diumenge, 26 de juny del 2016

Mamma Mia, el gran èxit de la Festa Major 2016

Des de Vila-Torrada fem un repàs de les activitats de la Festa Major de Sant Joan.

La Costa Brava en un moment del concert. Foto: A.S.P.

Feia molts anys que una de les orquestres més importants de Catalunya no actuava a Sant Joan. L’Orquestra Internacional Costa Brava va ser l’escollida per fer el concert de tarda i el ball de revetlla a la Plaça Major. Unes 200 persones van presenciar el concert. El repertori va començar amb peces italianes com Nessun Dorma i Con te partiro. També van tocar danses tradicionals i cançons populars catalanes. L’espectacle va acabar quan va passar la flama del Canigó pel carrer Major.

Diverses entitats del poble van participar en el relleu de la flama procedent del cim del Canigó. Aquesta flama va servir per fer cremar la foguera ubicada davant de la Plaça Solidaritat. Per homenatjar als refugiats van encendre espelmes solidàries.  

La flama del Canigó va passar pel carrer Major. Foto: A.S.P.

La calor venç la matinal de cultura popular
A les 11:30h les gralles sonaven pel carrer Major. Els gegants de La Verbena dansaven i poques desenes de persones seguien la cercavila. Els més de 35°C no convidaven a sortir al carrer. Es va arribar a la Plaça Major i allà, es va fer un tast de la cultura tradicional amb balls i entremesos, danses i músiques catalanes. La coral de La Verbena i la Cobla Camps també hi van participar. 

Els gegants també van ballar a la Plaça Major. Foto: A.S.P. 
Mamma Mia, la triomfadora de la Festa Major
Els fans de Mamma Mia són de Sant Joan de Vilatorrada i és que per segona Festa Major consecutiva, els santjoanencs van poder gaudir de les magnífiques cançons dels ABBA. Dos anys, donen per saber-se de memòria les lletres de Waterloo, Dancing Queen, Chiquitita, Honey Honey i un llarg etcètera. L’any passat hi va haver l’actuació de Rock and Abba i enguany, va ser el torn de veure la interpretació dels membres de l’aula de cant de l’Escola Municipal de Música.

El Parc Catalunya feia goig. Mamma Mia va ser l’acte que va arreplegar més gent. Més d’un miler de persones van presenciar l’espectacle dirigit per Xavier Mestres. Va ser una obra que mantenia l’esquelet argumental de la pel·lícula estrenada al 2008 als cinemes. La veu i la música van ser en directe, dos al·licients que van incentivar el gaudi del públic. A destacar el paper de Glòria Maestro a la pell de Donna Sheridan, i d’Aida Pulido fent de Sophie. 

Una vintena d'actors van participar en el musical. Foto: A.S.P.

Amb la música d'ABBA hi va haver el castell de focs. 

La Gran Premier va actuar en el ball de Festa Major.

Castell de focs amb la música dels ABBA de fons. Foto: A.S.P.

Dissabte, 25 de juny
El matí del dissabte es va dur a terme el concert-vermut i el concurs de truites al Passeig del Riu. Enguany, hi va haver una mostra culinària de la comunitat ucraïnesa de Sant Joan. El Cor Jove i la Big Band de l’Escola Municipal de Música van amenitzar l’acte.

A la tarda va ser el torn d’escoltar les cançons de gospel dels The Gourmets Vocal Quartet, i el repertori d’En Clau de Bages a la Plaça Major.

El dissabte va acabar amb la colla gegantera de Sant Joan i la celebració de la primera trobada de grallers.

Podeu seguir a Vila-Torrada a través de Facebook (Vila-Torrada), Twitter (@vila_torrada), i Instagram (@vilatorrada). 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada