dimarts, 21 de juny del 2016

La seguretat augmentarà per la Festa Major Jove


Ganes de gresca i rauxa. La Festa Major Jove (FMJ) aplega al municipi a milers de joves disposats a gaudir de la Revetlla de Sant Joan. És una de les nits més esperades, anhelades per tots ells i és que representa un dels pocs dies de festa al poble.

Però la FMJ sempre ha estat en el centre de la polèmica per un sector de la societat santjoanenca. El Caporal en Cap de la Policia Local de Sant Joan, Pepe Palacios, creu que: “Tindrien de canviar la festa. El Cercatasques incita el consum d’alcohol. A dia d’avui, això no hauria de ser així. Beure alcohol per beure... S’hauria de fer algun altre tipus d’activitat que no sigui anar de tasca en tasca bevent alcohol. Per exemple, a Santpedor i Cardona fan les vaquetes”.

Com en qualsevol festa, les drogues hi són presents. L’any passat hi van haver tres comes etílics: “És poc comparat amb el que passava anteriorment quan la Festa Jove es celebrava a Cal Gallifa. Els dos ambients xocaven i al ser un lloc tancat, la xifra de comes etílics augmentava. L’únic que puc demanar és que no consumeixin drogues. I si ho fan, que siguin responsables. És una festa per divertir-se”, diu Palacios.

El Caporal en Cap alerta que cada vegada comencen a beure des d’edats més joves. “Muntarem un dispositiu per controlar que no es vengui ni beguin alcohol als menors. Vetllarem per protegir al menor”. També recorda que està “prohibit consumir o tenir estupefaents a la via pública”.

“Demanem que hi hagi un control de la gent quan van en massa. L’any passat, en el trajecte del cercatasques pels carrers del poble, hi va haver alguna destrossa del mobiliari urbà”.

Esplanada on es faran els concerts de la Festa Major Jove. Foto: A.S.P.

La Policia Local al complert
Tota la plantilla de la Policia Local estarà destinada en els dies de Festa Major i Festa Major Jove, es reforçaran torns i serveis.  Es calcula que entre uns 8 i 10 agents es centraran en la festa dels joves. També hi haurà la col·laboració de manera puntual dels Mossos d’Esquadra.

Carpa d’atenció als joves
En un dels laterals de la pista de tennis, lloc on es celebraran els concerts, estarà situada la carpa de Protecció Civil on hi haurà també membres de la Creu Roja i la Policia Local per si els joves necessiten qualsevol cosa.

Zona de recollida
La zona esportiva quedarà tancada al trànsit per seguretat. Per facilitar la recollida, hi haurà dues zones d’aparcament habilitades. Una serà el lateral del Morros Trullàs i l’altra, l’esplanada que hi ha abans d’accedir a la zona esportiva.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada