diumenge, 19 de juny del 2016

Fi de la FMI

Moments de l'actuació de Seny i rauxa. Foto: A.S.P.

Ja està. Punt i final a la 28ena Festa Major Infantil. Han sigut tres dies de bogeria, de rialles, de seguir bocabadats amb la passada de gent que gaudeix de la nostra festa, de treure pit amb el poble que tenim, de treure'ns, però el barret, de l’esforç anònim de les persones que ho han fet possible i sobretot, tres dies de felicitat dels petits i no tan petits.

Diumenge assolellat
A partir de les 10 del matí també al Parc Catalunya, es va dur a terme La Tira al Parc, on hi havia inflables, una tómbola, un rocòdrom, i diferents jocs per la canalla.

L’espectacle de cloenda de la 28ena FMI va començar a les 13h i es titulava Seny i rauxa. Va ser un espectacle per commemorar el Centenari dels Pastorets de Folch i Torres. Per això, van aparèixer diferents personatges relacionats amb l’autor barceloní com per exemple: el Lluquet i el Rovelló, el Massagran, i el Boulevard, entre d’altres.

Quan va acabar l'espectacle, es va dur a terme el vermuth amb gana a la sala cultural Cal Gallifa. 


Imatge del final de l'espectacle de cloenda. Foto: A.S.P.

Poca gent a la merengada
El vent gèlid i la pluja que va caure als volts de les 16h de dissabte a Sant Joan City no convidaven a la merengada. A les 17h, hora prevista per l’inici, no hi havia gaire gent a la Plaça Major. Havia sortit el sol feia poca estona i els participants anaven apareixent en comptagotes. Hi havia aproximadament 2.600 merengues preparades per llençar. Després de vint minuts, els membres del Sidral col·locaven damunt la taula les caixes de merengues i començava la festa.

Corredisses per la plaça, persones empastifades de merengue en qualsevol part del cos, i gent que s’ho mirava des de la barrera. El mal temps va provocar que fos l’acte menys concorregut de la FMI.

Ensabonada a la Plaça Major. Foto: I.P.G.

El correfoc quina passada
A les 23h, amb la lluna plena com a convidada de luxe, començava el correfoc infantil. Per donar la benvinguda al correfoc, van aparèixer diferents personatges de l’Aula de les Arts de Carrer. Aquests, van fer servir els paraigües oberts de pantalla on es van projectar imatges d’anteriors edicions del correfoc.

Després que els més petits gaudissin del tradicional correfoc pels carrers Barcelona, Major, Santa Eulàlia, Sant Joan i Migdia, va ser el torn de veure dansar els draguets, dimonis i bruixes, amb el foc com a protagonista. Cal destacar que en un dels carrers del correfoc es van inflar uns 3.200 globus.

Al parc, també hi va haver temps per veure ballar el Drac Paf, l’Àker, el Cavaller Oriol i el Drac Carme. El castell de focs va servir per cloure un dia on els ciutadans de Sant Joan City van haver d’apel·lar a la il·lusió de la FMI per combatre el fred. Dels centenars d’espectadors que estaven a la gespa del Parc Catalunya n’hi va haver de previsors que van portar mantes. I és que la temperatura mínima va arribar als 12°C.
El ball final del correfoc. Foto: A.L.P.



ALTRES FOTOS: 


Foto: A.S.P.


Foto: A.S.P.
Foto: I.P.G.
Foto: A.S.P.
Foto: A.S.P.


ARTICLES RELACIONATS: 

Sant Joan City té una Festa Major Infantil

La Festa Major Infantil arriba a Sant Joan de Vilatorrada


VÍDEO (2015) - Sant Joan City


Podeu seguir a Vila-Torrada a través de Facebook (Vila-Torrada), Twitter (@vila_torrada), i Instagram (@vilatorrada). 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada